Eğitim Sitesi

Gayrı Safi Milli Hasıla Nedir? Gayrı Safi Milli Hasıla Hakkında Kısaca Bilgi

Gayrı Safi Milli Hasıla Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Gayrı Safi Milli Hasıla:

Bir ülkenin coğrafi sınırları içindeki üretiminin, gelirlerinin ya da harcamalarının toplam değeri.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Gayrı Safî Millî Hâsıla:

Bir ülke sınırları içerisinde belli bir zaman içinde, üretilen tüm nihal mal ve hizmetlerin para birimi cinsinden değeridir.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Çapraz Kur: 1. Uluslararası piyasalarda genellikle döviz kurları ABD doları ile yerel paralar arasındaki değişim oranı şeklinde ifade edildiği için, ABD doları dışındaki iki para birimi arasındaki değişim oranı bunların ABD doları cinsinden fiyatlarına göre dolaylı olarak hesaplanabilmektedir. Çapraz kur, iki yabancı para ve bu iki paranın her birinin bir üçüncü yabancı para (genellikle ABD doları) ile arasındaki parite olarak tanımlanan döviz değişim kurudur. Diğer bir ifadeyle, iki para birimi arasındaki dolaylı değişim oranına çapraz kur adı verilmektedir. (Cross Rate) 2. İki yabancı para biriminin bir başka ülkedeki değerlerini göstermek için kullanılan terimdir. 3. İki yabancı para ve bu iki paranın her birinin bir üçüncü yabancı para (genellikle ABD doları) ile arasındaki parite olarak tanımlanan döviz değişim kurudur.

    Aval: Kambiyo senetlerinden doğan bir borca, üçüncü bir kişinin kefil olması. Bu kişiye ise, "aval veren" denir.

    Faiz, Amortisman, Vergi Öncesi Kar (FAVÖK): Bir şirketin finansal performansını ölçmek; şirketler ve sektörler arasındaki karlılığı değerlendirmek amacıyla kullanılan finansal veri.

    Ön Ödemeli Kart: Bir hediye veya seyahat çeki olarak kullanılabilen ve belli bir önceden belirlenmiş para birimi baştan yüklenmiş olan kart.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü