Eğitim Sitesi

GPRS (General Packet Radio Service) Nedir? GPRS (General Packet Radio Service) Hakkında Kısaca Bilgi

GPRS (General Packet Radio Service) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak GPRS (General Packet Radio Service):

Genel Paket Radyo Servisi. 2.5G'nin temelini oluşturan teknoloji. GSM bazlı olan bu servis yüksek hızlı veri iletimine imkan verir. Ayırt edici özelliği paket bazlı bir metot kullanmasıdır.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    ITU (International Telecommunications Union): Uluslararası Telekomünikasyon Birliği. Cenevre'de kabul edilen iletişim standartlarının dünya çapında uygulanabilmesi için çalışan kuruluş. ETSI gibi diğer kuruluşlarla koordine biçimde çalışır.

    WaveDOM Roast (Kızartma) Pişirme Fonksiyonu: Konvansiyonel ızgaralı mikrodalgalar sadece yukarıdan ısıtır. WaveDOM, yiyeceklerin her tarafını kızartmak için bir kızartma rafı ve tabağı kullanır.

    Automatic Volume Leveler (AVL): Otomatik Ses Dengeleyici. Farklı televizyon kanalları arasındaki ses seviyelerini dengelemenizi sağlar. Bu sayede anormal ses yükselmeleri ve alçalmalarından minimum düzeyde etkilenilir.

    USSD (Unstructured Supplementary Services Data): USSD, GSM şebekesi üzerinden veri iletmenin bir yoludur. USSD'nin Data servisleri ile benzerlikleri vardır. Kullanıcı USSD servisine bağlandığında oturum başlar ve uygulama sonlanana kadar açık kalır. USSD mesajları en çok 182 karakter olabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü