Eğitim Sitesi

GATEWAY Nedir? GATEWAY Hakkında Kısaca Bilgi

GATEWAY Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak GATEWAY:

Gateway, teknik olarak aynı türden olmayan iki protokol'ün anlaşılmasını sağlayan donanım ya da yazılım anlamına gelir. Örneğin Compuserve'ün kendi mesaj formatı ile Internet "e-mail" formatı arasında değişimi sağlayan bir "geçiş kapısı" vardır.Ama bu terim Internet üzerinde genellikle, bir sistemden diğer bir sisteme geçiş sağlayan bir mekanizmayı anlatır.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Gateway:

İki ağ arasındaki geçit. Bu şekilde bir ağdan diğerine veri iletimi yapılır.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Gateway:

GeçitAynı işlevlere sahip fakat farklı yapılardaki ağlar arasında verileri aktaran cihaz ya da programlara verilen isim. mail gateway, router, protocol converter.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    GIF: Görüntü dosyaları için kullanılan standart bir format. GIF dosya formatı, dosya büyüklüğünü azaltan bir sıkıştırma yöntemi kullandığı için oldukça popülerdir. Gigabyte (G veya GB): Bir milyar bayt. Açılımı: (Graphics Interchange Format). Grafik dosyalarını sıkıştırmak ve böylece veri aktarma zamanından tasarruf etmek amacıyla Compuserve tarafından yaratılmış olan bir grafik formatı.

    Fetch: Bilgisayarda emirlerin getirilmesi.

    TIFF (Tag Image File Format): Taranmış imgelerin dijitaleştirilmiş versiyonlarını nakletmek için kullanılan format.Basit arama formatıyla posta listeleri, Usenet, haber grupları, bilgisayar üretim firmaları ve FTP siteleri üzerinde arama yapmanıza olanak sağlar.

    Contrast (Kontras): Bir görüntünün beyaz bölgelerinin siyah bölgelere oranının farkı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü