Eğitim Sitesi

Füze Nedir? Füze Hakkında Kısaca Bilgi

Füze Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Füze:

İtiş gücü, bir yanıcı ve bir yakıcı maddenin sürekli yanmasıyla oluşan ve boşlukta momentumun korunumu prensibine göre hareket eden araç.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Kuyrukluyıldız: Kaya, toz ve katılaşmış gazdan oluşan ve Güneş'e yaklaştıklarında ısınarak gaz ve tozdan kuyruğu oluşan gökcisimleri.

    Samanyolu: Süt yolu olarakta bilinir. İçinde bulunduğumuz en azından 100 milyar yıldız içeren gökada. Gözlemsel astronomide gökyüzünde şerit halinde görülen bulutsu yapı. (aslında görülen gökadamızın bir koludur).

    Dondurulmuş Gıdalar: Dondurulmuş gıdalar, yiyeceklerin ağırlığını azaltıp ömrünü uzatan dondurma teknikleri sayesinde ortaya çıkmıştır. (NASA tarafından geliştirilmiştir.)

    Ayar Yıldızı: Gökyüzünün çeşitli bölgelerinde, parlaklıkları kesin olarak saptanmış, belirli parlaklık dizgelerine bağlanmış yıldızlara verilen ad. Harvard dizgesine bağlı "north polar sequence" adlı listede verilen yıldızlardan her biri, uluslararası kabul edilen ayar yıldızıdır. Bu yıldızlar, parlaklıkları bilinmeyen yıldızların, parlaklık saptanmasında ölçek olarak kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü