Eğitim Sitesi

Fukoksantin Nedir? Fukoksantin Hakkında Kısaca Bilgi

Fukoksantin Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Fukoksantin:

Diatome, esmer alg ve dinoflagellat'larda bulunan kahverenkli pigment.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Endemik tür: Dünyanın yalnızca belirli bir bölgesinde bulunan bir bölgeye özgü olan canlı türü.

    Fotoperiyodizm: 1. Bitkilerin ışık ve karanlık periyot sürelerine verdikleri tepkiye fotoperiyodizm denir. Fotoperiyodizm bitkinin vejatatif dönemden generatif aşamaya geçmesinde etkilidir. Fotoperiyodizm özelliklerine göre sebzeler uzun gün, kısa gün ve nötr gün bitkileri olarak ayrılır. 2. Mevsimsel olaylar birçok bitkinin yaşam döngüsünde kritik önem taşır. Bitkilerde tohum çimlenmesi, çiçeklenme, tomurcuk dormansisinin oluşması veya kırılması çoğunlukla yılın belirli bir döneminde ortaya çıkan gelişim evreleridir. Bir bitkinin 24 saatlik gece ve gündüz döngüsünde, gündüz (ışık) ve gece (karanlık) periyodunun uzunluğuna göre fizyolojik olarak verdiği yanıt fotoperiyodizm olarak adlandırılır. Fotoperiyodizm, fizyolojik bir olayın yılın belirli bir zamanında engellenmesi için gerekli olan gece uzunluğu ya da karanlık saat sayısıdır. Kritik gece uzunluğu kısa gün bitkilerinde minumum, uzun gün bitkilerinde ise maksimum karanlık saat sayısıdır.

    Homolog Yapılar: Çeşitli hayvanlardaki ortak ilkel bir yapıdan gelişen, yapı planı ve gelişmede benzerlik gösteren yapılardır.

    Oksidatif Fosforilasyon: 1-Mitokondrilerin elektron taşıyıcı sisteminde, elektronların aktarılmasıyla bir arada yürüyen reaksiyonlar tarafından inorganik fosfatın, ATP'nin enerjice zengin fosfatına dönüşmesi. 2-Mitokondrilerin iç zarında bulunan ETS'ler aracılığıyla elektronların oksijene taşınması ve ATP sentezi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü