Eğitim Sitesi

Fotosentetik Ototroflar Nedir? Fotosentetik Ototroflar Hakkında Kısaca Bilgi

Fotosentetik Ototroflar Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Fotosentetik Ototroflar:

Fotosentetik OtotroflarGüneş ışığı kullanarak fotosentezle besin yapan canlılardır. Bakterilerin bazıları, mavi- yeşil algler, su yosunları, öglena gibi bazı protistalar ve yeşil bitkiler fotosentez yapan ototroflardır. Klorofil taşırlar.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Plastitler: - Bitki ve bazı protista hücrelerinde bulunur. - Çift zarlı yapıdadır. - Kendine ait DNA, RNA ve Ribozoma sahiptir - Besin üretilmesi, depolanması ve bitkiye renk verilmesinden sorumludur. Üç çeşit plastit vardır. İhtiyaç durumlarında birbirlerine dönüşebilirler. 1. KROMOPLAST - Bitkiye farklı renk verir. KAROTEN (TURUNCU) / LİKOPEN (KIRMIZI) / KSANTOFİL (SARI) 2. LÖKOPLAST - Üretilen besinin fazlasının depolandığı yapıdır. - Bitkinin ışık almayan yerlerinde bulunan renksiz plastittir. - Işığa maruz kalırsa kloroplasta dönüşür. 3. KLOROPLAST - Bitkinin yeşil kısımlarında bulunur. - Klorofil adı verilen renk pigmenti taşır. - Fotosentez ile besin üretiminden sorumludur.

    Sarkolemma: Kas telini saran zar.

    Biyolojik Kapasite: Bir coğrafi bölgenin yenilenebilir doğal kaynakları üretme kapasitesinin göstergesidir. Ölçü birimi "küresel hektardır" (kha). 1 küresel hektar yaklaşık 1.5 futbol sahası kadardır.

    Simbiyont: Başka türden bir canlı ile ortak yaşayan canlı. Bu birliktelik, her iki tarafın fayda ya da zarar durumuna göre farklı isimler alır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü