Eğitim Sitesi

Foton Nedir? Foton Hakkında Kısaca Bilgi

Foton Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Foton:

Elektromanyetik ışınımı taşıyan parçacık.

 

Biyoloji Terimi Olarak Foton:

1-Elektromanyetik radyasyon partikülü, bir kuan tumluk ışınsal enerji.

2-Elektromanyetik radyasyonlarda enerji akışını sağlayan, elektriksel olarak yüksüz, kütlesiz daima ışık hızıyla hareket eden dalga paketleri.

 

Kimya Terimi Olarak Foton:

Elektromanyetik ışınları oluşturan bölünmez dalga paketleri.Işık taneciği. Işık ışınının enerjisi bu fotonlar içinde yoğunlaşmıştır.

 

Fizik Terimi Olarak Foton:

Işık taneciği.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Pozitron: Elektronun artı yüklü karşıt parçacığı.

    Gök Birimi (GB): Yer - Güneş merkezleri arasındaki ortalama uzaklık. 1 GB = 149.600.000.000 km

    Termonükleer Füzyon: Yüksek sıcaklık ve basınç altında, atom çekirdeklerinin birleşmesi. Yıldızlara enerji veren çekirdek tepkimesi.

    Uzay Bilimleri: Uzay çalışmaları Dünya atmosferinin dışında insanlı ya da insansız uzay araçları ile yürütülen araştırmalardır. Bu araştırmalarda temel bilimler ve teknolojiden destek alınır. Uzay bilimlerinde bilinmeyenin araştırılmasıyla Dünya dışında insanlığa yararlı olabilecek bilgilere ulaşılabilmektir. Uzay bilimleri, evreni inceleyen değişik bilim dallarının hepsini birden ifade eder. Astronomi bilimi; matematik, fizik, kimya ve biyoloji gibi temel bilimler ile ilişkili çalışmalarını sürdürür. Dünya ve Dünya atmosferi dışında evrenin geriye kalan kısmı uzay bilimlerinin konusunu içerir. Uzay bilimlerinin alt dalları son yıllarda önemli ölçüde geliştiğinden şimdilerde bu alt dalların hepsi kendi başlarına bir bilim dalı olarak dikkate alınmaktadır. Bu bilim dallarını şöyle sıralayabiliriz: 1. Astronomi 2. Astrofizik 3. Kozmoloji 4. Yıldız Bilimi 5. Dünya Dışı Gezegen Bilimi 6. Astrobiyoloji 7. Uzay Araçları ve Yolculuk Bilimi 8. Uzay Koloni ve Savunma Bilimleri

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü