Eğitim Sitesi

Fosil Yakıt Nedir? Fosil Yakıt Hakkında Kısaca Bilgi

Fosil Yakıt Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Fosil Yakıt:

Taş kömürü, linyit gibi, bitkilerin zamanla yer altında fosilleşmesi sonucu oluşmuş yakıt maddeleri.

 

Biyoloji Terimi Olarak Fosil yakıt:

Çürümüş hayvan ve bitki kalıntılarından uzun zaman sürecinde oluşmuş petrol, kömür vb. yakıtlar.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Fosil Yakıt:

Fosil yakıtlar eskiden ölmüş bitki ya da hayvanların kalıntılarından oluşan, temel olarak kömür, fueloil veya doğal gaz gibi, hidrokarbonlardır. Fosil yakıt terimi aynı zamanda bitki ya da hayvan kaynaklı olmayan hidrokarbon içeren doğal kaynakları da kapsamaktadır.

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Fosil Yakıt:

Kömür, petrol, doğalgaz gibi enerji kaynağıdır. Ölen canlı organizmaların oksijensiz ortamda uzun yıllar boyunca çözülmesi ile oluşur.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Işıma: 1-Yeryüzünün Güneş'ten aldığı ısıyı atmosfere vermesi olayı. Radyasyon. 2- Yeryüzü kazandığı enerjinin bir bölümünü atmosfere geri verir. Buna yer ışıması denir. Güneş ışınlarının yeryüzüne ulaşamadığı saatlerde (gece) ve güneş ışınlarının yere değme açılarının küçüldüğü aylarda yer ışıması artar. Ayrıca, zeminin yapısı da yer ışıması üzerinde etkilidir. Örneğin yeryüzünün bitki ile kaplı alanlarında yer ışıması az ve yavaşken çıplak arazilerde ısı kaybı daha hızlı ve fazla olur.

    Ödemeler Dengesi: Bir yıl içinde, bir ülkede yaşayanlara öteki ülkelerde yaşayanlar arasında gerçekleşen her türlü ekonomik işlemi gösteren tablo.

    WHO: Birleşmiş Milletlere bağlı Dünya Sağlık Örgütü

    Sial (Kıtasal Kabuk): 1.Yer kabuğunun dış örtüsüne verilen ad. 2.Bileşiminde silisyum ve alüminyum olduğundan bu ismi almıştır. 3.Bu katmanı oluşturan taşların tümü katılaşmıştır. 4.Yoğunluğu 2,7 gr/cm3'tür.Yoğunluğu en düşük katmandır. 5.Kalınlığı deniz ve okyanus tabanlarında az iken, kıta tabanlarında fazladır. 6.Katmanı oluşturan taşlar daha çok volkanizmanın etkisiyle oluşmuştur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü