Eğitim Sitesi

Fosforesans Nedir? Fosforesans Hakkında Kısaca Bilgi

Fosforesans Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Fosforesans:

Bir molekülün triplet durumun dan temel durumuna bozunması sırasında belirli bir ısısı olmaksızın ışık çıkarması.

 

Kimya Terimi Olarak Fosforesans:

Bir maddenin uyarılması sonucu ortamdan uyarıcı kaldırılsa da bir süre daha ışıma yapması.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Yunus: Memeliler (Mammalia) sınıfının, balinalar (Cetacea) takımının, yunus balığıgiller (Delphinidae) familyasından, 2 m kadar uzunlukta, sırtı kara, karnı beyaz, yanları çizgili, bütün denizlerde yaşayan ve sürüler meydana getiren bir tür. Yunus balığı.

    Biyom: 1. Geniş bir alana yayılmış bitki örtüsü ve bununla ilişkili mikroorganizmalar, mantarlar ve hayvanlar. 2. İklim, fiziksel ve biyolojik çevre etmenlerinin karmaşık etkileşimi sonucunda oluşan ve kolayca belirlenen büyük kommünite. 3. Yeryüzünde geniş bir coğrafik bölge işgal eden, belirli iklim koşulları ve bitki örtüsüne sahip büyük ekosistem. 4. Yaşam kuşakları. Yeryüzünün geniş alanlarına yayılmış bitki ve hayvanların doğal olarak kümelendirilebilicek özellikte olanlarının bulunduğu yaşama alanları.

    Desiduoz: Kalıcı olmayan, erginleştiğinde dökülen. (genellikle yaprak döken odunlu bitkiler için kullanılır)

    Plazmit: Bakterilerde hücre DNA'sından bağımsız olarak bulunan küçük ve halkasal DNA parçasıdır. Plazmitler, bazı genetik özelliklerin aktarımını sağlar. Ayrıca antibiyotik ve bazı kimyasallara karşı dirençli olmayı sağlayan genler içerir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü