Eğitim Sitesi

Forfaiting Nedir? Forfaiting Hakkında Kısaca Bilgi

Forfaiting Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Forfaiting:

1- Özellikle mal ve hizmet ihracatından doğan ve belirli bir ödeme planına göre tahsil edilebilecek olan alacakların bir banka ya da bu alanda uzmanlaşmış bir finans kurumu tarafından satın alınmasıdır. Uzun vadeli ve kredili ihracat - ithalat işlemlerine yönelik bir finans aracı olup, genellikle yatırım malları için kullanılmaktadır.

2- Vadeli mal ve hizmet ihracatından kaynaklanan senetli alacak haklarının, "forfaiting şirketi" adı verilen finansal kuruluşlar tarafından satın alınma işlemi.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Spread: Alış ve satış fiyatları arasındaki farkı belitmek için kullanılır.

    Cari İşlemler Hesabı: Ödemeler dengesi hesapları içinde yer alan mal ve hizmet ticareti ile birincil ve ikincil gelir hesaplarını kapsamaktadır. Cari işlemler hesabında, gelirlerin giderleri aştığı, diğer bir ifadeyle, farkın artı olduğu durum cari işlemler fazlası olarak adlandırılırken; giderlerin gelirleri aştığı, diğer bir ifadeyle, farkın eksi olduğu durum ise cari işlemler açığı olarak adlandırılmaktadır. (Current Account)

    Sabit Döviz: Belirli bir ülkenin ulusal parasının, belli bir parite üzerinden konvertibl (Konvertibilte) bir dövize bağlanarak değerinin ayarlanmasıdır.

    Zarar: Ekonomik birimlerin belli bir faaliyeti sonunda, dönem içi giderlerinin dönem içi gelirlerini aşması nedeniyle doğan olumsuz fark.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü