Eğitim Sitesi

Foramen Ovale Nedir? Foramen Ovale Hakkında Kısaca Bilgi

Foramen Ovale Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Foramen Ovale:

Sağ ve sol atriumlar arasında bulunan oval pencere fötüste bulunur. Bunun aracılığıyla sağ atriuma giren kan ciğerlere uğramadan aorta geçebilir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Omurgalı: Omurgalıların en ayırıcı özelliği, vücutlarının sırt kısmında birbirini takip eden omurlardan yapılmış bir omurgaya sahip olmalarıdır. Bu yapıdan dolayı bu gruba dâhil olan canlılar, omurgalı (kordata) olarak adlandırılır.

    Ekolojik Ayak İzi: 1. Mevcut teknoloji ve kaynak yönetimiyle bir bireyin, topluluğun ya da faaliyetin tükettiği kaynakları üretmek ve ortaya çıkardığı atığı bertaraf etmek için gereken biyolojik olarak verimli toprak ve su alanıdır. 2. Dünyanın insan taşıma kapasitesini tahmin etmek için kullanılan çok yönlü sınırlama yöntemi. 3. İnsanların biyolojik ihtiyaçları için kullandığı yenilenebilir kaynakları sağlayabilmek için gereken verimli toprak ve su alanına ekolojik ayak izi denir. Ekolojik ayak izi, bireyler ya da toplumlar için hesaplanabilir.

    Stoma: Gözenek. Yaprak üzerinde bulunan küçük delik. Deliğin her iki yanında, açıklığın genişleyip daralmasını ayarlayan birer bekçi hücresi bulunur.Bitkinin gaz alış verişini sağlayan yapı.

    Cilialar: Solunum yollarında ve tubaların iç yüzeyinde bulunan titrek tüylerdir. Titrek hareketleri ile boşluktaki maddenin (solunum yollarındaki yabancı maddeler, tuba uterinada ovum veya zigot) hareketini sağlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü