Eğitim Sitesi

Folikül Nedir? Folikül Hakkında Kısaca Bilgi

Folikül Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Folikül:

Dişinin yumurtalıklarında bulunan yumurta hücrelerinin oluştuğu küçük kese şeklindeki yapıların genel adı, olgunlaşmamış yumurtayı çevreleyen besleyici hücreler.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Folikül:

Memelilerde yumurtalıkta bulunan ve olgunlaşmış yumurtayı taşıyan kesecik.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Cilialar: Solunum yollarında ve tubaların iç yüzeyinde bulunan titrek tüylerdir. Titrek hareketleri ile boşluktaki maddenin (solunum yollarındaki yabancı maddeler, tuba uterinada ovum veya zigot) hareketini sağlar.

    Epigenez: Döllenmiş ve farklılaşmış bir yumurtadan başlayarak yeni yapıların ardışık olumunu ifade eden teoridir.

    Yalancı Ayak (Psödopod): Yalancı ayak veya psödopod, akyuvar ve amip gibi bir hücreli canlılar ve fagositoz yapan hücrelerde hareketi veya beslenmeyi sağlayan çıkıntılara verilen addır.

    Ekoton: 1. Farklı ekosistemlerin kesişme bölgeleridir. Farklı bölgelerin özelliklerinin hepsini taşıdıkları için tür çeşitliliği çok fazladır. 2. Komşu biomlar arasında oldukça geniş bir geçiş bölgesidir. Bu bölge kısıtlı ölçüde de olsa, ekoton için karakteristik olan bazı organizmalara ek olarak yakın olan her biomdan bir miktar organizma içerir. 3. İki komünite arasındaki geçiş bölgelerine ekoton denir. Su ve kara komüniteleri arasındaki geçiş bölgesi bataklıklar örnektir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü