Eğitim Sitesi

Flaş Kızağı Nedir? Flaş Kızağı Hakkında Kısaca Bilgi

Flaş Kızağı Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Flaş Kızağı:

Fotoğraf makinesinde flaşın takıldığı yuvadır ve flaş tabanına temas eden elektronik bir yüzeyi bulunur. Bu, fotoğraf makinesi ile flaş arasında veri alışverişini ve flaşın obtüratörle eşgüdümlü çalışabilmesini sağlar.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Tabaka film: Belirli boyutlarda kesilmiş, genellikle büyük boy fotoğraf makinelerinde bir film şasesi yardımıyla kullanılan filmlerdir. En yaygın olarak kullanılan filmler 10.2 cm x 12.7 cm ve 20.3 cm x 25.4 cm boyutlarındakilerdir. Ayrıca orta boy fotoğraf makinelerinde kullanılan 6 cm x7 cm, 6 cm x 9 cm boyutlarında tabaka filmler de bulunmaktadır. (sheet film, cut film)

    İris diyafram: Objektifin elemanları arasında yer alan, tek tek yapraklardan oluşan, dairesel olarak açılıp kapanarak objektifin içinden belli miktarda ışığın geçmesini sağlayan sistem.

    CMYK (Cyan, Magenta, Yellow, Black): Dört rengi ifade eder. Bunlar: Mavi, Kırmızı, Sarı, Siyahtır. Daha çok baskı ünitelerinde kullanılan ana renklerdir.

    Az Pozlandırma: Duyarkatın (filmin, algılayıcının) ya da fotoğraf kartının az ışığa maruz bırakılması. Koyu tonlu bir sonuç sağlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü