Eğitim Sitesi

Fiyat Önceliği Nedir? Fiyat Önceliği Hakkında Kısaca Bilgi

Fiyat Önceliği Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Fiyat Önceliği:

Hisse Senetleri Piyasası'nda daha düşük fiyatlı satım emirlerinin, daha yüksek fiyatlı satım emirlerinden; daha yüksek fiyatlı alım emirlerinin, daha düşük fiyatlı alım emirlerinden önce karşılanmasını ifade eder.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Bırakınız Yapsınlar: Fransızca "laissez-faire" yani "kendi hallerine bırakın" anlamına gelen deyim. Ekonomide ve politikada hükümet müdahalesi olmazsa ekonomik sistemin en iyi biçimde işleyeceğini öğütleyen doktrin.

    Akreditif: 1- İhraç edilen malların bedellerinin ödenmesi konusunda belirli şartların yerine getirilmesi halinde ödemenin yapılacağına ilişkin bir çeşit teminattır. Akreditif işlemlerine bankalar veya diğer finans kurumları aracılık etmektedir. Bu doğrultuda, akreditif, finans kurumlarının belirli bir süre için, belirli bir miktar ve üçüncü bir kişi lehine yabancı ülkedeki bir muhabir bankaya kendi nezdinde kredi açması için gönderdiği bir tür teminat mektubudur. (Letter of Credit) 2- İhracatçı ve ithalatçının birebirini tanımaması nedeniyle, malların sevkinde ve sevk edilen mal bedellerinin tahsilinde ortaya çıkabilecek gecikme, anlaşmazlık ve zararların önlenebilmesi amacıyla bankalar aracılığıyla gerçekleştirilen bir ödeme biçimi.

    Pasif: Aktifteki varlıkların hangi kaynaklarla finanse edildiğini gösterir tablodur.

    Günlük İşlem: Aynı gün içerisinde açılıp kapatılan işlemler için kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü