Eğitim Sitesi

Firewall Nedir? Firewall Hakkında Kısaca Bilgi

Firewall Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Firewall:

1. Bir LAN'ı (Local Area Network) güvenlik amacıyla 2 ya da daha fazla parçaya bölen yazılım ve donanım kombinasyonudur.

2. Özel ağ kaynaklarını diğer ağ kullanıcılarından korumak için, bir geçit sunucusuna yerleştirilen uygulama.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    LCD: Bilgisayara kablo ile bağlanarak aldığı görüntüyü perdeye yansıtan bir projeksiyon aletidir. Bilgisayardan gelen video sinyalini sağlıklı bir şekilde yansıtamaz. Geniş bir topluluğa yapılacak, içinde video bulunmayan basit prezantasyonlar bir LCD yardımıyla perdeye yansıtılabilir.

    WORD: Gerçekten yılın en dikkat çeken yazılımların başında gelen Word 6.0, kullanım kolaylığı ve profesyonel kullanıcılara sunduğu işlevsel özellikleriyle de oldukça beğeni kazandı. Bununla birlikte kısa zamanda çok sayıda kullanıcıya ulaştı. Günümüzde yerini Word 7.0'ye bırakmıştır.

    E-zine (Electronic Magazine): Internet üzerinde periyodik sürelerle yayınlanan dergiler. Bazıları ücretli olup değişik ilgi alanlarında çıkar.

    Robot: Robot sözcüğünden genellikle, web arama bilgisini, dizin oluşturmak üzere bir arama alt yapısına veya hatalar bulmak için web bölgelerine aktaran programlar olarak WWW içeriğinde bahsedilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü