Eğitim Sitesi

Final Sınavı Nedir? Final Sınavı Hakkında Kısaca Bilgi

Final Sınavı Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Final Sınavı:

Genel eğitim sistemindeki gibi yapılan yazılı veya uygulamalı sınavlardır. Dersin vize sınavlarından sonraki son sınavı diyebiliriz. Dersi geçmek için belirli bir puanı almanız gerekir. 1.Sınavlar yani ilk sınavlar vize olarak isimlendirilir. Vize ve finalden alınan notların ortalaması alınır (Veya her okulun yüzdesine göre) dersten geçip geçmediğiniz belli olur.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Sınavsız Geçiş: Meslek Liselerinde okuyan ya da bu okullardan mezun olan öğrencilerin, kendi bölümlerinin devamı niteliğinde olan ve ÖSYM 'ce belirlenmiş meslek yüksek okullarına, sırasıyla mezuniyet yılı, okul türü, METEB, diploma notu ve son olarak ta doğum tarihleri baz alınarak yapılan bir elemeden sonra sınavsız olarak yerleştirilmesidir.

    Phd (Doctor of Philosophy): Doktora derecesi almaya hak kazananlara verilen ünvan.

    Senato: Üniversitelerde rektörün başkanlığında, rektör yardımcıları, dekanlar ve her fakülteden fakülte kurullarınca üç yıl için seçilecek birer öğretim üyesi ile rektörlüğe bağlı enstitü ve yüksekokul müdürlerinden oluşur. Senato, her eğitim-öğretim yılı başında ve sonunda olmak üzere yılda en az iki defa toplanır.

    Örgün Eğitim: 1. Zaman ve mekân olarak belirli sınırlar içerisinde (okul niteliği taşıyan yerler) yürütülen, öğrencilerin genel ve özel bilgilerle donatıldığı belli kanunlara göre şekillendirilen, öğrencilerin eğitim-öğretim süresince ders ve uygulamalara devam etme zorunluluğunda oldukları eğitim-öğretim türüdür. 2. Amaca göre hazırlanmış programlarla okul çatısı altında yapılan, belli kanunlara göre şekillendirilen eğitim biçimidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü