Eğitim Sitesi

Fil Ayağı Nedir? Fil Ayağı Hakkında Kısaca Bilgi

Fil Ayağı Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Fil Ayağı:

1. Taş yapılarda büyük bir alanı kaplayan örülerek yapılan büyük çaptaki ayaklara verilen isim.

2. Büyük kubbeleri taşımak için örülen çokgen, kare gövdeli büyük taşıyıcı ayak.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    İzlenimcilik (Empresyonizm): 1. XIX. yüzyıl sonunda Fransa'da ortaya çıkan, ışık etkilerine dayanarak doğayı anlık görüntüsü ile resimlemeye dayanan sanat akımı. 2. 1865'te Fransa'da ortaya çıkan bir sanat akımı. İzlenimcilik akımına göre doğa, algılanan ve resmedilen biçimiyle belirli bir alandaki ışık ve aydınlık etkisinden oluşur.

    Motif: 1. Bezeme ve süslemede bütünü oluşturan parçalardan her birine verilen addır. Örneğin rumi motifi gibi. Motif karşılığı olarak Türkçe örge sözcüğü de kullanılmaktadır. 2. Süslemede süs teşkil eden ayrı ayrı biçimlere verilen ad. 3. Yan yana gelerek bir bezeme işini oluşturan ve kendi başlarına birer birlik olan ögelerden her biri. 4. Bir yapıtta yinelenen çizgi ve renklerin her birine verilen ad.

    Primitif: 1. M.S. 1500 yılından önce yaşamış ressamların çoğunlukla arkaik tarzda yapılmış resimlerine verilen ad. (Primitive) İlkel sanat. 2. Sanatta, kendini eğitmiş ve/ya resimlerinde sade bir üslup kullanan sanatçıların çalışmaları. 3. Afrika Zencileri, Okyanusya ve Amerikan Kızılderilileri'nin sanatı. Terim, bu anlamıyla üçüncü dünya ülkeleri sanatını aşağılayıcı bir niteliğe sahiptir.

    Sfenks: 1. Genellikle insan başlı, aslan gövdeli olarak betimlenen eski Mısır'a dayanan sfenksin özellikle heykel ve kabartma olarak çok sayıda betimi yapılmış, Mısır sanatından etkilenen Mezopotamya, Yunan ve Roma sanatlarına da girmiştir. 2. Eski Mısırlıların mezarlarını beklediklerine inandıkları insan başlı, aslan vücutlu heykel.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü