Eğitim Sitesi

Fermente Türk Sucuğu Nedir? Fermente Türk Sucuğu Hakkında Kısaca Bilgi

Fermente Türk Sucuğu Terimi Hakkında Bilgiler

Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimi Olarak Fermente Türk Sucuğu:

Yağlı sığır kıymasına sarımsak, çeşitli baharatlar veya katkı maddelerinin eklenmesiyle oluşturulan hamurun doğal kılıflara doldurulduktan sonra uygun bir ortamda belirli süre olgunlaştırılmasıyla elde edilen tüketime hazır, kendine özgü lezzete sahip yarı kuru sucuk tipi.

 

    Benzer Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri

    Birlik: Hayvancılık konularında faaliyet gösteren yetiştirme, hayvansal üretim, ıslah ve pazarlama amaçlı kurulan birlikler.

    Sperma (döl): Sağlıklı ve damızlık niteliği taşıyan hayvanlardan belirli yöntemlere alınan spermaların spermatolojik muayeneleri yapıldıktan sonraki taze ya da dondurulmuş sperma porsiyonları.

    Damızlık: 1. Kendilerinden döl almak üzere sürü içinden seçilmiş hayvan. 2. Yetiştirildiği ülkede veya yörede, ırkına veya tipine özgü özellikleri gösteren, yüksek verimli, hastalıklardan arınmış, damızlık belgesi veya saf ırk sertifikası bulunan hayvanlar. 3. Döl vermeye devam eden, cinsel olgunluktaki erkek veya dişi çiftlik hayvanı. 4. Gelecek kuşakların anne-baba hattını oluşturmak için elde tutulan, yüksek verimli, soy kütüğü kayıtları tutulmuş, dişi veya erkek hayvan.

    Embriyoloji: İnsan ve memeli hayvanların oluşmaya başladıkları zigot oluşumundan itibaren belirli bir sürede türe özgü biçimlenmelerini alıncaya kadar geçirdikleri gelişme evrelerini inceleyen bilim dalı, dölüt bilimi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri Sözlüğü