Eğitim Sitesi

Feodal Nedir? Feodal Hakkında Kısaca Bilgi

Feodal Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Feodal:

Derebeylikle ilgili.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Feodal:

Derebeylikle ilgili.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Bilgi: 1. İnsan ile nesne arasındaki ilişki sonucu ortaya çıkan sonuç. 2. Varlıkla çevresi arasındaki ilişkiden, bilenle (süje) bilinen (obje) arasındaki bağlantıdan doğan ürün. 3. Düşünen, algılayan bir bilinç ile düşünülen, algılanan bir "şey" arasındaki ilgi sonucu ortaya konan bir üründür. 4. İnsanın duyumsanabilir veya düşünülebilir olanlara dair sezgi, gözlem veya akıl yürütme etkinlikleriyle ulaştığı betimlemeler veya yaptığı belirlemeler ve kuşaktan kuşağa sürdürülen aktarımlardır.

    Çeper Lobu: Merkezî oluğun arkasında bulunan beyin alanı. İşlevleri arasında beden duyumları ve görsel mekânsal biliş bulunmaktadır.

    Bilişsel Süreç: Organizmanın bir nesne ya da olayın varlığına ilişkin bilgi edinme ya da bilinçli hâle gelme süreci.

    Otorite: 1-Yaptırma, yasak etme, emretme, itaat ettirme hakkı veya gücü, yetke, sulta, velayet. 2-Siyaset felsefesi ve sosyolojide, güç/iktidarın meşru kullanımını belirleyen bir kavram olarak, toplumsal bir sistem içinde ortaya çıkan kurumsallaşmış ve meşru güç; bu türden bir güce sahip olan birey; politik kurumları yöneten kuralları koyma, uygulama ve kuvvetlendirme meşru kapasitesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü