Eğitim Sitesi

Fazla Kurutma Programı Nedir? Fazla Kurutma Programı Hakkında Kısaca Bilgi

Fazla Kurutma Programı Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Fazla Kurutma Programı:

Havlular gibi ütü gerektirmeyen kalın veya kapitone kumaşlar için kullanılan bir programdır.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    VGA Kamera: Video Grafik Düzeni (Video Graphics Array). En fazla 640 x 480 x 16 değeri için piksel özelliklerini destekler. Bu, fiili video standardıdır ve çok sayıda video modundan oluşur.

    CAMEL: GSM'de IN özelliklerini desteklemek üzere geliştirilen GSM standardı. "Hazırkart" bu teknolojiye iyi bir örnektir. (Customized Applications for Mobile Enhanced Logic)

    Teletekst (Teletext): Metin ve basit grafiklerin televizyon ekranına aktarılması için kullanılan havadan yayın tiplerinden birine verilen isimdir. Yayın tarama satırlarındaki kullanılmayan parçalardan yararlanır ve izleyebilmek için televizyonda özel bir çözücüye gereksinim duymaktadır. Teletekst genel olarak tek yönlü bir yayın tipidir. Kullanıcı uzaktan kumandadaki tele-tekst tuşları ile görmek istediği sayfayı seçebilir.

    İnç (”): (İngilizce inch ve çoğulu inches), 2,54 cm uzunluğundaki uzunluk ölçüsü birimidir. Cep telefonu ekranı, dijital fotoğraf makinesi ekranı, bilgisayar ekranı gibi ekranların büyüklüğü genelde bu İngiliz ölçü birimine göre ifade edilir. Televizyonun ekran büyüklüğü için de cm yerine bu ifade daha yaygın olarak kullanılır. Firmaların verdiği inç ile bunların cm olarak karşılığı zaman zaman birbirini tutmamaktadır. Mesela 40” bir televizyon için bir marka 100 cm yazarken başka bir marka 102 cm yazmaktadır. Farklar 1-2 cm’yi geçmez.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü