Eğitim Sitesi

Faz Nedir? Faz Hakkında Kısaca Bilgi

Faz Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Faz:

1-Sıcaklık, öz kütle, derişim gibi madde özelliklerinin aynı olduğu sistem bölgesi.

2-Bir sistemde özellikleri bakımından bir bütün oluşturan madde topluluklarından her biri.

3-Bir sistemin kimyasal bileşimi ve fiziksel özellikleri değişiklik göstermeyen bölümü.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Sabit Kütle Oranları Yasası: Bir bileşiği oluşturan elementlerin ve bileşiğin kütleleri arasında daima sabit bir oran vardır. Bileşiğin miktarı ve değişik tepkimelerden eldesi sabit oranı değiştirmez.

    Raoult Kanunu: Çözeltinin uçucu olan bir bileşeninin buhar basıncı, bu bileşenin mol kesri ile saf sıvısının buhar basıncı çarpımına eşittir.

    Aktif Metaller: Elektron verme eğilimi hidrojenden fazla olan metallere aktif metaller denir. - Periyodik tabloda grupta yukarıdan aşağıya inildikçe elektron verme yatkınlığı artığı için metallerin aktifliği de artar. - 1A grubu elementlerinin hepsi çok aktif olup tabiatta serbest hâlde bulunmazlar. Havadan kolaylıkla etkilenerek oksit oluşması nedeniyle yüzeyleri matlaşır. Rubidyum ve sezyum ise havada yanar. Bu nedenle Li, Na ve K parafinde veya gaz yağında, Rb ve Cs vakumda saklanır. - 3Li, 4Be, 11Na, 12Mg, 19K, 20Ca, 37Rb, 38Sc, 55Cs, 56Ba, 87Fr, 88Ra gibi elementler aktif metaller arasındadır. - Aktif metaller oda sıcaklığındaki su ile reaksiyon verir. - Aktif metaller, asit çözeltileriyle tepkimeye girerlerse tuz ve hidrojen gazı oluşur.

    Mikrodalgalar: Dalga boyu 10-8 ile 10-1m arasında bulunan düşük frekanslı dalgalar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü