Eğitim Sitesi

FAO Nedir? FAO Hakkında Kısaca Bilgi

FAO Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak FAO:

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Çökme Dolini: Yeraltında bulunan mağara sistemlerinin tavanlarının incelerek çökmesi ile oluşan karstik şekillerdir. Çökme dolinleri, derinliklerinin fazla oluşu, yamaçlarının eğimli oluşu ve tabanlarındaki iri bloklar halinde maddeler bulunması nedeniyle erime dolinlerinden kolayca ayırtedilirler.

    Nüfus Yoğunluğu: Belli bir alanda yaşayan nüfusun, o alana oranıdır. Ülkenin genişliği ve toplam nüfus hakkında bilgi verir. Kişi/km² olarak gösterilir.

    Meridyenlerin Özellikleri: 1. Başlangıç meridyeni İngiltere'de Greenwich gözlem evinden geçen meridyendir. 2. Başlangıç meridyeninin 180 tane doğusunda, 180 tanede batısında olmak üzere 360 adet meridyen yayı vardır 3. Meridyenler, 360 derece olan Ekvator çemberinin birer derecelik aralıklara ayrılmasıyla oluşturulmuştur. 4. Bütün meridyenlerin boyları bir birine eşittir. 5. Meridyenler kuzey-güney doğrultusunda uzanırlar. 6. Bütün meridyenler kutuplarda birleşir. 7. Bir birine komşu iki meridyen dairesi arasındaki uzaklık ekvatorda yaklaşık 111 km'dir, Bu uzaklık kutuplara doğru gidildikçe azalır. 8. Meridyenler aynı paralel üzerinde bir birine eşit uzaklıktadır. 9. Ardışık iki meridyen arasındaki yerel saat farkı 4 dakikadır.(Türkiye 26 - 45 Doğu meridyenleri arasındadır.45 - 26=19x4=76 dakika. Türkiye'nin en doğusuyla en batısı arasında 76 dakikalık yerel saat farkı vardır. 10. Başlangıç meridyeninin doğusunda kalan meridyenlere doğu meridyenleri, batısında kalan meridyenlere batı meridyenleri denir. 11. Dünya batıdan doğuya döner bu yüzden doğudaki meridyenlerin yerel saatleri, kendilerine göre batıda olan meridyenlerin yerel saatlerinden daha ileridir.

    Turizm: 1- Yerli veya yabancı tüketicilerin bir ülke veya bölgeyi ziyareti sırasında duyacağı ihtiyaçları temin edecek hizmetlerin bütünüdür. 2- Dinlenme, eğlenme, görme, tanıma vb. amaçlarla yapılan gezidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü