Eğitim Sitesi

Euro Bonolar (Eurobonds) Nedir? Euro Bonolar (Eurobonds) Hakkında Kısaca Bilgi

Euro Bonolar (Eurobonds) Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Euro Bonolar (Eurobonds):

Çıkaran ülkenin veya kuruluşun, kendi ulusal para birimi dışındaki bir para birimi üzerinden ihraç ettiği menkul kıymetlerdir.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Açık Pazar: Serbest piyasa yerine kullanıldığı gibi yabancı üreticilerin mallarını serbestçe satabildiği piyasa anlamına gelir.

    Leasing (Finansal Kiralama): firmaların ticari ve sınai faaliyetlerini gerçekleştirebilmek için gereksinim duydukları duran varlıkları satın almak yerine belirli kira ödentisi karşılığında kullanım olanağı tanıyan ve banka kredilerine alternatif olarak doğan orta dönemli finansman yöntemidir. Bu yöntem, 1930'lu yıllarda Dünya Ekonomik Krizi'ndeki finansman zorluğu ve 2. Dünya Savaşı sonrasında teknolojik gelişmelerin yenileşme ve modernleşme harcamalarına çözüm olarak geliştirildi. Türkiye'de de 1985'ten başlayarak daha çok KOBİ'ler tarafından kullanılmaktadır.

    Kapitalizm: Üretim araçlarının bireylerin elinde olduğu ve onlar tarafından kontrol edildiği, rekabetin ve kar elde etme dürtüsünün öne çıktığı ekonomik sistem.

    Sürdürme Teminatı: Hisse senetlerinin bir seans içinde işlem görebileceği en düşük fiyattır. Her hisse senedi için fiyat ve fiyat adımı gözönüne alınarak ayrı olarak hesaplanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü