Eğitim Sitesi

Etüv Nedir? Etüv Hakkında Kısaca Bilgi

Etüv Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Etüv:

İçinde belirli bir sıcaklık elde edilerek kurutma, mikrop üretme ve dezenfekte veya sterilizasyon gibi gâyelerle kullanılan alete etüv denilir. Cihazlar iki kat saçtan olup, hava geçirmez bir de kapağı vardır. Kurutma ve nem alma gibi fizikî hâdiseler yanında bâzı kimyevî reaksiyonlar için lüzumlu yüksek sıcaklık derecelerini elde etmek için de etüvlerden faydalanılır. Mikrop üretmek için laboratuvarlarda kullanılan etüvler, gelişmeleri belirli bir sıcaklığı icâbettiren mikroplara müsâit sıcaklık şartları sağlamada kullanılır.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Etüv:

Ortam sıcaklığından 240 dereceye kadar ısınabilen ısıtıcı ve termostat donanımlarına sahip bir dolap. Rutubet tayinlerinde ve kurutma amaçlı kullanılır.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Mineral: 1- Anorganik tepkimelerle oluşmuş, belirli bir kimyasal yapısı olan doğal bileşikler. 2- Belirli bir bileşimi olan bazı kendine has kristal şekle ve fiziksel özelliklere sahip doğal inorganik veya fosil organik madde.

    Zehir(katalizör için): Katalizörün aktivitesini azaltan veya yok eden madde.

    Oksidasyon sayısı: Bileşikteki bir atomun değerliği, bir elementin yükü.

    Pil: 1-Kendiliğinden gerçekleşen bir kimyasal tepkime sonucunda açığa çıkan enerjiyi elektrik enerjisine çeviren araçlardır. 2-Kimyasal enerjinin elektrik enerjisine dönüştüğü sistem.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü