Eğitim Sitesi

Etkinlik Nedir? Etkinlik Hakkında Kısaca Bilgi

Etkinlik Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Etkinlik:

Çocukların, kendi amaç ve gereksinmelerine uygun geldiği için isteyerek katıldıkları herhangi bir öğrenme durumu.

 

Fizik Terimi Olarak Etkinlik:

Enerji girişine göre yapılan iş oranıdır. İdeal ısı makinesinde Carnot etkinliği 1 - Tc/ Th.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Etkinlik:

Belli bir alandaki eylem, faaliyet, aktivite.

 

Matematik-Geometri Terimi Olarak Etkinlik:

Öğrencinin belli bir matematiksel kavram ya da bilginin yapısını, modelini oluşturabilmesi için yardımcı olan ön çalışma.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Etkinlik:

Bir işletmenin veya örgütün tanımlanmış amaçlarına ve stratejik hedeflerine ulaşmak amacıyla gerçekleştirdikleri faaliyetlerin sonucunda, bu hedef ve amaçlara ulaşma derecesini belirleyen bir performans boyutudur. Kurumun amaçlarına ve hedeflerine ulaşım derecesi olduğu için de aslında etkinlik, toplam performans göstergesi.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Etkinlik:

Bir kişinin, bir işletmenin, bir kurumun belli bir alandaki eylemi, faaliyet, aktivite.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Anlatma Yöntemi: Sınıf içi çalışmalarda öğretmenin daha çok etkin olmasını gerektiren, öğretim programında yer alan konuların anlatılıp açıklanmasını öğretmenden bekleyen ve yine öğretmenin uyandıracağı ilgi ile öğrencilerin duygu, düşünce ve görüşlerinde istenilen gelişmelerin sağlanmasını öngören geleneksel bir öğretim yöntemi.

    Biçimbilgisi: 1. Yapıyı, temeli, görevi söz konusu yapmadan biçim üzerinde duran ve biçimle ilgili sorunları inceleyen bilim dalı. 2. Biyolojinin, canlı varlıkların biçim ve yapıları ile uğraşan kolu.

    Birlikte Değerlendirme: Bir ya da birçok öğrencinin durumunun öğretmen ile birlikte öteki öğrenciler ya da ilgililerce birlikte değerlendirilmesi.

    Anlık: 1. Usavurma, yargılama ve anlama gücü. 2. Duyu ve istençten ayrı olarak düşünülen bilme yetisi. 3. Kavrayış gücüyle ilgili görevlerin tümü. 4. Bir kimsenin yaşayışı boyunca edindiği anlayışların toplamı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü