Eğitim Sitesi

Eşleştirme Nedir? Eşleştirme Hakkında Kısaca Bilgi

Eşleştirme Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Eşleştirme:

Deneylerde bir çift deneğin bir veya daha fazla değişkene benzerliği yönünden eşleştirilmesi ve denek çiftlerinden birinin deney grubuna, diğerinin de kontrol grubuna atanması süreci.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Rönesans: XV. yüzyıldan başlayarak İtalya'da ve daha sonra diğer Avrupa ülkelerinde hümanizmin etkisiyle ortaya çıkan, klasik ilk çağ kültürüne ve sanatına dayanarak gelişen bilim ve sanat dalıdır.

    Empati Kurmak: Bir insanın, kendini karşısındaki insanın yerine koyarak onun duygularını ve düşüncelerini doğru olarak anlama çabasıdır. Bir başka deyişle kendimizi onun yerine koymak demektir. Empati kurmak başka insanlarla iletişimimizin gücünü artırır.

    Sarraf: Mesleği, değerli kâğıt ve metal paraları birbiriyle değiştirmek, tahvil alışverişi yapmak olan kimse.

    TRT (Türkiye Radyo Televizyon Kurumu): Türkiye'de halkı bilgilendirmek, gündemi takip etmelerine yardımcı olmak, halkı eğlendirmek, neşeli zaman geçirtmek için kurulan kurumlardan biridir. TRT'nin çalışmalarına başladığı ilk kitle iletişim aracı radyo'dur. TRT programları, Türkçe'yi doğru ve etkili kullanma konusunda örnek olmaktadır. 6 Mayıs 1927 yurdumuzda ilk radyo yayınları başladı. 18 Ocak 1937'de Atatürk'ün emri ile Ankara radyosu yayınına başladı. 1 MAYIS 1964 TRT kuruldu. İlk genel müdürü Ayhan ÖZTRAK oldu. 31 Ocak 1968'de TRT Ankara televizyonu deneme yayınlarına başladı. 1 Temmuz 1984'te TRT televizyonu programlarının tümü renkli ve stereo olarak yapılmaya başladı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü