Eğitim Sitesi

Eskiçağ Nedir? Eskiçağ Hakkında Kısaca Bilgi

Eskiçağ Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Eskiçağ:

İnsanlık arihinde yazının bulunuşuna kadar geçen süre.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Menzil: Hareket halinde olan bir ordu veya kervanın bir günlük yolu sonunda ulaştığı konak yeridir. Anadolu Selçukluları zamanında menziller arasındaki uzaklık 35-40 km. arasında değişirdi.

    Oğuş: 1. İlk Türk devletlerinde aile sosyal hayatın en küçük birimiydi ve aileye oğuş denirdi. 2. İslamiyet öncesi Türk tarihinde aileyi simgeler, urug sülale, boy kabile, budun millet, il devlettir.

    Arpalık: 1-Osmanlı Devleti'nde müftü ve kazasker gibi ulema sınıfından olanlara özellikle de, emekliye ayrıldıklarında verilen maaş veya belli bir topraktan sağlanan yıllık vergi geliridir. 2-Osmanlılarda askerî sınıfın ileri gelenlerine verilen ilave ödenek ile emekli ya da işten çıkarılma, azledilme maaşı olarak bağlanan gelirlerin ortak adı.

    Yazılı Kaynaklar: Üstünde harf ve yazı karakteri bulunan kaynaklardır. Tarih devirlerinin aydınlatılmasında kullanılırlar. -Kitaplar, antlaşmalar, beratlar, soy kütükleri, fermanlar, kitabeler, anılar, gazeteler, seyahatnameler, kronikler, papirüsler, mektuplar, paralar, madalyalar, arşivler...

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü