Eğitim Sitesi

Eşik Sinyali Nedir? Eşik Sinyali Hakkında Kısaca Bilgi

Eşik Sinyali Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Eşik Sinyali:

Bir sinir hücresinde uyarının zarda değişiklik yapması için gereken minimum potansiyel farkı.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Eşik Sinyali:

Bir sinir hücresinde uyarının zarda değişiklik yapması için gereken minimum potansiyel farkı.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    İnsülin: 1-Pankreasın ürettiği kan şekerini azaltan hormon. 2-Omurgalı hayvanlarda kandaki glikoz seviyesini düşüren, karaciğerde glikojen sentezini ve depolanmasını artıran bir hormon.

    Erozyon: 1. Ekolojik faktörler nedeniyle toprağın verimli tabakasının bulunduğu yerden, su, rüzgâr, dalga ve buz gibi etkenlerle taşınması. 2. Yeryüzündeki kayaçların ve diğer malzemenin su ve rüzgâr gibi dış etmenlerle dayanıklılıklarını kaybederek parçalanıp, yerinden koparılmaları veya çözünmeleri ile fiziksel ve kimyasal ayrışmaya uğraması, bulundukları yerden akarsu, yağmur, buz, rüzgâr veya dalgalar ile doğal yollardan taşınmasını içeren olaylar zinciri.

    Öglena: Öglena, uzun ve ince flagellumu aracılığıyla hareket eden bir protistadır. Tatlı sularda yaşarlar. Kontraktil kofulları bulunur. Kamçılarının kök kısmında göz lekesi bulunur. Göz lekesi ile ışığa doğru hareket ederler. Üremeleri boyuna bölünme şeklindedir. Hücre duvarı bulunmaz, zarın etrafı pelikula denilen sert ve esnek yapıyla çevrilmiştir.

    Kısa Gün Bitkisi: Bir orman ekosisteminde zeminde yer alan kısa boylu bitkilerdir. Işıktan yararlanma süreleri ve şansları daha azdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü