Eğitim Sitesi

Eş Güdüm Nedir? Eş Güdüm Hakkında Kısaca Bilgi

Eş Güdüm Terimi Hakkında Bilgiler

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Eş Güdüm:

Konuşmacı ile malzemeleri kullanan kişi arasında uyum.

 

    Benzer Dil ve Anlatım Terimleri

    Mülakat: Buluşma, görüşme, röportaj.

    Forum: Bazı sorunların görüşülerek karara bağlandığı genel toplantı. Panelin devamında yapılan, dinleyicilerin de tartış-maya katıldığı konuşmalardır. Forum, aslında başlı başına bir tartışma türü değildir, toplu tartışmaların önemli bir bölümüdür. Foruma panelin devamı da denebilir. Çünkü panel sonunda dinleyiciler, konuşmacılara sorular sorabilir. Bu sorularla tartışma, konuşmacılardan dinleyicilere de geçebilir. İşte tartışmanın dinleyicilere de geçtiği bu tür tartışmalara forum denir. Forum da diğer tartışma türleri gibi bir başkan tarafından yönetilir. Forum sayesinde dinleyiciler konu üzerinde daha aktif düşünme olanağı bulur. Forumu panel ve açık oturumdan ayıran özellik, konuşmaların sonunda dinleyicilerin de tartışmaya katılıp düşüncelerini anlatabilmeleridir.

    Çehov Tarzı Hikâye: Kişisel, sosyal, düşünce, duygu ve hayallerin ön planda tutulduğu, merak öğesinin ikinci planda kaldığı hikâye çeşididir. Bu tip hikâyelerde zaman ve mekân anlatılmaktan çok sezdirilir.

    Olay Örgüsü: Belli bir konu çevresinde var olan birden fazla olayın, sebep-sonuç ilkesine bağlı bir biçimde oluşturdukları organik bütünlük.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Dil ve Anlatım Terimleri Sözlüğü