Eğitim Sitesi

Eş Danışman Nedir? Eş Danışman Hakkında Kısaca Bilgi

Eş Danışman Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Eş Danışman:

Tez çalışmasının niteliğinin gerektirdiği durumlarda atanan ikinci danışman.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Yurt: Şehir dışında bir yükseköğretim kurumuna yerleştirilen öğrencilere barınma hizmeti sağlayan kurumlara yurt denir. Yükseköğrenim öğrencilerine hizmet veren yurtlar dört gruba ayrılır: Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı öğrenci yurtları, Üniversitelere bağlı yurtlar, Kamu kuruluşlarına bağlı yurtlar ve Özel yurtlar.

    Uzaktan Öğretim: Uzaktan Öğretim, fiziksel olarak öğrencilerin bir derslik çatısı altında olmasını gerektirmeksizin, teknolojinin imkânlarından (internet ve çeşitli bilgisayar programları, video, grafik)yararlanılarak, öğrenci ve öğretmenlerin sanal dershane ortamında bir araya getirildikleri, planlı bir öğretim şeklidir.

    Özel Yetenek Sınavı: Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Güzel Sanatlar Fakültesi, Mesleki Eğitim Fakültesi gibi özel yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kayıt yaptırmak isteyen adayların girmek zorunda oldukları bir sınavdır. Özel yetenek sınavları, sınavların değerlendirilmesi ve öğrenci yerleştirme işlemleri ÖSYM'den bağımsız olarak, ilgili yükseköğretim kurumu tarafından yapılır. Özel Yetenek sınavına girmek isteyen öğrenciler ÖSS'ye de girmek mecburiyetindedirler.

    ÖSYM(Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Merkezi): Yüksek Öğretim Kurulunun tespit ettiği esaslar çerçevesinde yükseköğretim kurumlarına öğrenci alınması amacıyla sınavları hazırlayan, uygulayan, bilimsel kriterlere göre değerlendiren bu değerlendirme sonucunda adayların yükseköğretim kurumlarına yerleştirilmesini sağlayan ve bu faaliyetlerle ilgili bilimsel çalışmalar yapan Yükseköğretim Kuruluna bağlı bir kuruluştur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü