Eğitim Sitesi

Erekçilik Nedir? Erekçilik Hakkında Kısaca Bilgi

Erekçilik Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Erekçilik:

Gayecilik,amaççılık.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Bilinmezcilik (Agnostisizm): 1. Nesnelerin temel özelliklerinin hiçbir zaman bilinemeyeceğini ileri süren felsefe akımı. Din felsefesinde, Tanrı'nın var olup olmadığının bilinemeyeceğini ileri süren görüş. 2. Sonsuz,ilk sebepler,cevher,eşya,olayların son gayesi gibi metafizik hakikatleri insan zihninin asla bilemeyeceğini ileri süren ve böylece metafiziğe bilinmez diyen sistemlerin adıdır.

    Çekirdek (Modern) Aile: Sanayi toplumları ile birlikte üretimde iş gücüne talep duyulması kadını aile içinde çalışan birey olmanın dışında, dışarıda da çalışıp para kazanan birey durumuna getirir. Öte yandan felsefede etkinleşen kişi hak ve özgürlükleri, devlette demokratikleşme, dinde laikleşme kadını etkiler ve onları da erkekle eşit bir birey olma mücadelesine zorlar. Böylece anne-baba ve evlenmemiş çocuklardan oluşan, kadınla erkeğin hukuksal eşitliğine dayanan çekirdek aile yerini alır.

    Maliyet Enflasyonu: Bir malın üretimi sırasındaki girdilerin fiyatların yükselmesi malın fiyatını yükseltir. Örneğin, üretim sırasında, hammadde girdilerinin, işçilik masraflarının artması satış fiyatının artmasına yol açar.

    İkicilik (düalizm): Herhangi bir alanda birbirine indirgenemeyen iki karşıt ilkenin varlığını ileri sürme.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü