Eğitim Sitesi

Epitelyum Nedir? Epitelyum Hakkında Kısaca Bilgi

Epitelyum Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Epitelyum:

Damarları ve bazı küçük boşlukları kaplayan vücudun dış ve iç yüzeyini örten doku tabakasıdır. Az miktarda çimento maddesiyle birleştirilmiş hücreleri içerir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Ribozomlar: Protein ve ribonükleik asitten oluşmuş ve sitoplazmada serbest olarak ya da hücrenin endoplazmik retikulum zarına bağlanmış olan küçük granüller. Protein sentez yeri.

    Niş: 1- Bir türün yaşmak, büyümek ve üremek için gereksinim duyduğu fiziksel ve biyolojik koşullar seti. 2- Yaşam alanında kalıtsal özellikleri ile ilgili gerçekleştirdiği yaşamının devamına yönelik faaliyetlerin tümüdür. Niş türün ekosistemdeki rolüdür.

    Üre: 1. Karbonik asit diamidi. (NH2CONH2) Protein metabolizmasının suda eriyen art ürünlerinden biri. 2. Memeliler ve diğer hayvanlarda aminoasitlerin yıkımı ile oluşan boşaltım maddesi; idrarın esas organik maddesi.

    Periderm: 1. Ağacın kabuk kısmı. Birçok gövde ve köklerde ikinci büyüme ile epidermisin yerini alan doku. 2. Epidermis öldükten sonra onun yerini alan koruyucu dokudur. Dış etkilerden dolayı veya yaşlanan ve kalınlaşmaya devam eden odunsu bitkilerin kalınlaşması ile sürekli bir doku olan epidermanın gerilmeye dayanamayıp parçalanması sonucu epidermanın yerini alan bir koruyucu dokudur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü