Eğitim Sitesi

Engellenme Nedir? Engellenme Hakkında Kısaca Bilgi

Engellenme Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Engellenme:

1- Elde etmek istediğimiz bir nesneye, ulaşmak istediğimiz belirli bir amaca varmamız engellendiğinde ya da bir gereksinmemizin giderilmesi önlendiğinde, duyduğumuz olumsuz duyguya engellenme denir.

2- Canlının amaca yönelik güdülenmiş davranışının durdurulması.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Felsefe: - Yunanca seviyorum "phileo" ve bilgi, bilgelik anlamına gelen "sophia" sözcüklerinden türeyen felsefe "bilgi sevgisi" veya "bilgelik sevgisi" ya da "hikmet arayışı" anlamındadır. - Felsefe sözcüğünü ilkez kullanan Pythagoras dır. - Felsefe, soru sorma, sorgulama yapabilme, akıl yürütme yeteneğine dayalı düşünmedir. - Felsefe, hayatı ve anlamını sorgulamadır. - Felsefe, dünyaya yönelen meraktır. - Felsefe, evreni ve insanı açıklama çabasıdır. - Felsefe, insan merak ve hayretinden kaynaklanır. - Felsefede önemli olan felsefi sonuçlardan çok bu sonuçlara varma biçimidir. - felsefede cevaptan çok soru önemlidir. Onu dinamik ve etkin kılan sorulardır. - Filozof, bilgiyi arayan kişidir. - Felsefe bir bilim değildir.

    Kavramcılık (konseptüalizm): Orta Çağın son dönemindeki fikir akımı. Tümellerin kendi başına varlıkları olmadığını, bunların düşünceyle ilgili varlıklar olarak yalnızca bilinç tasarımları olduğunu ileri süren öğreti.

    Sosyometri: Küçük gruplarda kimin kimden hoşlanıp hoşlanmadığını saptamaya yarayan bir tekniktir. Sosyometri küçük gruplarda yıldız ve itilen kişileri saptamaya yarar. Testin sonuçlarından yararlanarak grubun sosyogramı (ilişki haritası) çıkartılır.

    Dengelenme: Organizmadaki, en elverişli yaşama koşullarının kendiliğinden devamını sağlayan doğal düzenleme, homeostatis.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü