Eğitim Sitesi

Enerjinin Değiştirilmesi Nedir? Enerjinin Değiştirilmesi Hakkında Kısaca Bilgi

Enerjinin Değiştirilmesi Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Enerjinin Değiştirilmesi:

Belli biçimdeki enerjinin, fiziksel durumu değişmeden üretimi ya da yeniden elde edilmesidir. (Örnek: Kömürden kok üretimi).

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Türbin: Ana milin dönmesi için gerekli hareketin türbin ve motor kanatları üzerinden büyük bir hızla geçen akışkan bir madde tarafından sağlandığı makinadır. Not: Su, buhar ve rüzgar türbinleri daha küçük çaplı olarak tüketicilere uygulanmakta ise de, genellikle enerji üreticileri tarafından kullanılır.

    Nihai Enerji (Kullanıma Verilen Enerji): Son dönüşümden önce tüketiciye verilen enerjidir. Not: Bazı durumlarda bu terime "energy available ya da energy disponible= mevcut, hazır, kullanılabilir, yararlanılabilir enerji" olarak çevirebileceğimiz biçimde rastlanırsa da burada "final energy=nihai enerji" teriminin karşılığı olmadığından kullanılmaması uygun olur.

    Su Düzeyi: Su tutma uzunluğu boyunca su düzeyidir.

    Tarife Dışı Müşteri: Tüketiciye Satış Hizmeti Sağlayıcılarından birinden, TEDAŞ'ın ve/veya DHS'lerin birinin ve/veya TEİAŞ'ın standart hükümlerine göre değil, özel anlaşmayla kendi için belirlenmiş hükümler uyarınca alım yapan Doğrudan Bağlı Müşteri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü