Eğitim Sitesi

Enerji Üreticisi Nedir? Enerji Üreticisi Hakkında Kısaca Bilgi

Enerji Üreticisi Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Enerji Üreticisi:

İletim Sistemi ya da Dağıtım Şebekesine bağlı bir ya da birden fazla Üretim Grubu işleten Bağımsız bir Enerji Üreticisi ya da Lisanslı bir şirket.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Sabit Ücret: Abonelerin enerjiyi marjinal maliyete eşit fiyatla satın almaları ve kurumun gelir gereksiniminin tamamının karşılanması için diğer satış gelirleriyle birlikte tahsil edilmek üzere her aboneye uygulanan bir bedeldir.

    Kavitasyon: Sudaki buhar kabarcıklarının türbin içinde oluşturduğu boşluktur. Bu kabarcıklar genelde çok küçüktür. Bunlar, lokal basınç değeri doymuş buhar basıncının altına düştüğünde oluşurlar ve basınç yeniden buhar basıncını aştığında sıvı hale dönüşürler. Not: Kavitasyon, bir hidroelektrik santralda önemli hasarlara yol açabilir. (Örneğin; türbin malzemesinin yıpranması). Kavitasyonun zararının belirli bir düzeyi geçmemesi için önlem alınması gerekir.

    Merkezi Yük Dağıtım (MYD): ESİ tarafından Yük Dağıtımın programlanması ve gerçekleştirilmesi ve ilgili kullanıcılara doğrudan işletme talimatları verilmesi.

    İkincil (Sekonder) Enerji (Türetilen Enerji): Primer enerjinin ya da diğer sekonder enerji biçimindeki enerjilerin dönüştürülmesi sonucu elde edilen enerjidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü