Eğitim Sitesi

Enerji Sistemi Nedir? Enerji Sistemi Hakkında Kısaca Bilgi

Enerji Sistemi Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Enerji Sistemi:

Türkiye'deki enterkonnekte İletim Sistemi ve kendi bağlantı şebekeleri de dahil olmak üzere, Doğrudan Bağlı üretim santrallarının oluşturduğu sistemdir. Bazı durumlarda, İletim Şebekesinin parçalara bölünmüş ve fiziksel olarak enterkonnekte olmayan, İzole (Ada) Enerji Sistemi ya da işletmeyle ilgili nedenlerden ötürü (frekans ya da gerilim kontrolüne ilişkin problemler) sistemin diğer kısımlarından elektriksel olarak izole edilmiş bölümlerini de kapsar. "Enerji Sisteminin bütünü/tamamı" terimi kapsamına, İletim Sistemine bağlı Dağıtım Şebekeleri de dahildir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Yardımcı Yakıt: Ana yakıt haricindeki bir Üretim Grubunun start edilmesi ve/veya Aşırı Yanma da dahil Üretim Grubu çalışır durumdayken yanmayı desteklemek amacı ile kullanılan yakıt.

    Manevra: Sistemin belli kısımlarını devreye sokmak veya devreden çıkarmak için YDM'lerinin yazdırdıkları formlara uygun Kesici ve Ayırıcı ve Toprak Ayırıcılar, Yardımcı anahtarlarla tablocuların yaptıkları işlemlerdir.

    Üretim Kapasitesi: Elektrik üreten bir santralın nominal değerlerindeki ürettiği elektrik enerjisidir. (KWh, MWh gibi)

    Elektrik Tesisleri: Elektrik enerjisini; üretimi, transformasyonu (yükseltme ve indirme), iletimi, dağıtımı ve kullanımını sağlayan yapılar, binalar, makineler, aygıtlar, hatlar, trafolar ve teçhizatların tümüdür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü