Eğitim Sitesi

Enerji Satış Anlaşması (ESA) Nedir? Enerji Satış Anlaşması (ESA) Hakkında Kısaca Bilgi

Enerji Satış Anlaşması (ESA) Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Enerji Satış Anlaşması (ESA):

Bir kullanıcı ile, merkezi satıcı rolü kapsamında MAMS arasındaki, MAMS tarafından Kullanıcıya satılan Güç ve/veya Enerjiye ilişkin anlaşma.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    İletim Şebekesi: TUISO ya da İletim Hizmeti sağlayıcısına ait Yüksek gerilim şebekesi, ya da duruma göre, bu şebekenin bir bölümü.

    Oturan Sistemi Toparlama Santralı (OST Santral): Oturan sistemi toparlama yeteneğine sahip olduğu Bağlantı ve Sistem Kullanım Anlaşmasında beyan edilmiş olan Üretim Santralı.

    Üretim: Taşkömürü, Linyit, Bitum, Fuel-Oil, Petrol, Benzin, Mazot, Jeotermal, Doğal Gaz, Rüzgar, Gel-Git, Güneş, su tribünlerine akuple generatör, trafo grubu ile üretilen elektrik enerjisidir. a- Brüt üretim (iç ihtiyaç ve kayıplar dahil) b- Net üretim (iç ihtiyaç hariç) saatlik, günlük, aylık ve yıllık, aktif ve reaktif üretimler olarak anılır ve birimleri KVARh ve KWh'tır.

    Global Tüketim: Ulusal, bölgesel ya da sektörel alanlardaki ya da belirli bir tüketim alanındaki enerji tüketimidir. Not 1: "Global" terimi, hem enerji kaynakları ya da taşıyıcıları, hem de kullanım tipleri ya da tüketici grupları için geçerlidir. Her defasında terimin ait olduğu alan belirtilmelidir. Not 2: "Toplam Nihai Tüketim" ile karşılaştırılmamalıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü