Eğitim Sitesi

Endemik Bitki Nedir? Endemik Bitki Hakkında Kısaca Bilgi

Endemik Bitki Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Endemik Bitki:

Dünyanın sadece belli bir bölgesinde bulunan ve belirli iklim şartlarında yetişen başka yerlerde yetişmeyen bitki

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Kumullar: Rüzgarların taşıdığı kumların çökelmesiyle kumullar oluşur. Gevşek yapıya sahip olan kumullar sürekli yer değiştirmektedirler. Orta Asya çöllerinde oluşan hilal biçimli kumullara ise barkan adı verilir.

    Sial (Kıtasal Kabuk): 1.Yer kabuğunun dış örtüsüne verilen ad. 2.Bileşiminde silisyum ve alüminyum olduğundan bu ismi almıştır. 3.Bu katmanı oluşturan taşların tümü katılaşmıştır. 4.Yoğunluğu 2,7 gr/cm3'tür.Yoğunluğu en düşük katmandır. 5.Kalınlığı deniz ve okyanus tabanlarında az iken, kıta tabanlarında fazladır. 6.Katmanı oluşturan taşlar daha çok volkanizmanın etkisiyle oluşmuştur.

    Kant-Laplace teorisi: Güneş Sistemi'nin oluşumu ile ilgili farklı teoriler ortaya atılmıştır. En geçerli teori sayılan Kant-Laplace teorisine Nebula teorisi de denir. Bu teoriye göre, Nebula adı verilen kızgın gaz kütlesi ekseni çevresinde sarmal bir hareketle dönerken, zamanla soğuyarak küçülmüştür. Bu dönüş etkisiyle oluşan çekim merkezinde Güneş oluşmuştur. Gazlardan hafif olanları Güneş tarafından çekilmiş, çekim etkisi dışındakiler uzay boşluğuna dağılmış ağır olanlar da Güneş'ten farklı uzaklıklarda soğuyarak gezegenleri oluşturmuşlardır.

    Kambriyen: Paleozoik zamanın ilk alt bölümü olarak Kambriyen kayaç sistemlerinin oluştuğu ve içinde en eski fosilleri taşıyan jeolojik zaman dilimidir. Günümüzden 545 milyon yıl önce başlayıp, yine günümüzden 495 milyon yıl önce sona erdiği kabul edilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü