Eğitim Sitesi

Emreamade Nedir? Emreamade Hakkında Kısaca Bilgi

Emreamade Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Emreamade:

Grup, Hat, Trafo, Kesici vd. Teçhizatın arıza, bakım, revizyon gibi durumlarının giderilerek Yük Dağıtım Merkezine haber verildiği andan itibaren gerilim altına alındığı süre arası zaman için Teçhizatın durumuna verilen addır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Üretilen Brüt Enerji: Jenaratör çıkışında ölçülen elektrik enerjisidir. (iç tüketim dahil).

    Üretim Grubu: BDGT Modülünün bir parçası olan üretim grubu ve bu üretim grubunun harekete geçirici bileşeni dahil olmak üzere, Jenaratör ve buna ait türbinden meydana gelen gerçek fiziksel varlık. Bazı durumlarda, bu terim, elektrik üretiminde kullanılan herhangi bir Teçhizat da üretim grubu kapsamındadır.

    Talebin Dayanakları: Enerji talebinin düzeyinin ve yapısının belirlenmesine (dolaysız dayanaklar) ve/veya bunların zaman içindeki gelişmelerinin etkilenmesine (dolaylı dayanaklar)katkısı bulunan teknik, ekonomik, sosyal ve politik faktörlerdir.Bunlar, objektif (ikmal karakteristikleri, apareylerin verimi vs.) ya da subjektif (tüketicinin tercihleri, alışkanlıkları, reklamlar karşısında davranışı, mevzuat, değişimler vs.) olabilir.

    Bağımsız Enerji Üreticisi (BEÜ): Üretim Santrallerinde elektrik enerjisi üreterek üretimini MAMS'a satan, Kamu üretim şirketinden bağımsız lisanslı bir şirket.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü