Eğitim Sitesi

Elektrikli Kat Kaloriferi Nedir? Elektrikli Kat Kaloriferi Hakkında Kısaca Bilgi

Elektrikli Kat Kaloriferi Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Elektrikli Kat Kaloriferi:

Kazan içerisinde birkaç tane ısıtıcı (rezistans) yerleştirilen, bu ısıtıcılar sayesinde ısıtma ve kullanım için gerekli olan sıcak su elde edilen sistemdir. Çevreye zararlı atıklar yaymaz.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Fore Kazık: Bir boru çakarak, içini boşalttıktan sonra, demirlerini koyup beton döküldükçe kılıf borunun çıkartılması yöntemiyle yapılan kazık.

    Keson: 1. Sandık. 2. Sağlam zeminin derinde olması keson temel ve kazık temellere göre daha geniş karne ve sağlam temel yapmak gerektiği durumlarda keson temeller uygulanır. Bu tip temeller, zemin üzerinde içersisi boş olarak inşa edilip, ağırlığından da yararlanarak, istenilen derinliğe indirmek suretiyle oluşturulur. Genellikle üç tipte yapılır: Açık kesonlar, Pnömatik kesonlar, Yüzen kesonlar (yüzen sandıklar).

    Kompakt Duş Sistemi: Duş teknesi, duş kabini ve masajlı duş sistemini bir arada sunan çözümdür. İç duvarlar da özel malzemeden oluşmakta ve jetler içermektedir. Buhar banyolu (sauna/hamam) ve buhar banyosuz modelleri vardır. Buhar banyolu modellerde, buhar jeneratörü kullanılmaktadır.

    İç Merdiven: İç merdiven, binayı dairelere veya daire içinde diğer katlara bağlayan merdivenlerdir. Yapılarda merdivenler kat yüksekliğini oluşturan yapı elemanlarıdır. Bir başka tanımla kot farkı olan iki yatay sirkülasyon arasındaki bağıntıyı sağlayan sirkülasyon elemanı olarak da tanımlanabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü