Eğitim Sitesi

Elektrik ve Havagazı Tüketim Vergisi Nedir? Elektrik ve Havagazı Tüketim Vergisi Hakkında Kısaca Bilgi

Elektrik ve Havagazı Tüketim Vergisi Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Elektrik ve Havagazı Tüketim Vergisi:

Belediye Gelirleri Kanunu'na göre belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde, Elektrik ve Havagazı Tüketiminden alınan vergi.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Yaylak: Çiftçilerin hayvanları ile birlikte yaz mevsimini geçirmeleri, hayvanlarını otlatmaları ve otundan yararlanmaları için tahsis edilen veya kadimden beri bu amaçla kullanılan yer.

    Taşeron (Alt İşveren): Bir (asıl) işverenden, belirli bir işin bölümünde veya eklentilerinde iş alan ve işçilerini münhasıran o işyerinde ve(ya) eklentilerinde çalıştıran aracı kişi veya şirket.

    Bakıma Muhtaç Özürlü: Ağır bir yaralanma, sakatlanma, doğuştan gelen veya daha sonra ortaya çıkan herhangi bir özürlülükten dolayı, başkalarının bakımına, kısmen veya bütünüyle sürekli olarak ihtiyaç duyan insan.

    Kat Mülkiyeti: Tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkân, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde, o gayrimenkulün maliki veya ortak malikleri tarafından, Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre, bağımsız mülkiyet hakları kurulabilir. Kat mülkiyeti, arsa payı ve ana gayrimenkuldeki ortak yerlerle bağlantılı özel bir mülkiyet türüdür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü