Eğitim Sitesi

Elektrik Tesisleri Nedir? Elektrik Tesisleri Hakkında Kısaca Bilgi

Elektrik Tesisleri Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Elektrik Tesisleri:

Elektrik enerjisini; üretimi, transformasyonu (yükseltme ve indirme), iletimi, dağıtımı ve kullanımını sağlayan yapılar, binalar, makineler, aygıtlar, hatlar, trafolar ve teçhizatların tümüdür.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Enerji Teminine İlişkin Karakteristikler: Bunlar, enerji temininin / ikmalinin özelliklerini ve tüketici tercih kriterlerini belirler. (Örneğin; ekipmanların güvenilirliği, bakım ve onarım hizmetlerinin kalitesi, işletme esnekliği ve güvenliği, yatırım ve yer ihtiyacı, konfor, enerji fiyatı ve ödeme koşulları, çevre korunması vs.)

    Maliyete Esas Üretim: Net üretimdir. Yani ivme veren kuvvet, yardımcılar, yardımcı üretim yerleri, yardımcı servisler tüketimleri ile santral genel kayıpları toplamının; Genel toplam üretimden çıkarılmasından elde edilen değerdir.

    Birçok Noktadan Enerji Almak: A noktasından enerji (alış/satış veya Nakil) sözleşmesi yapan bir X kuruluşunun 2., 3., ve daha çok noktadan enerji (alış/satış veya Nakil gibi) almak istediğinde ve yazılı başvurusu halinde mutabık kalındıktan sonra ek protokol imzalamaları ile oluşacak durumdur. Her ayrı nokta için ayrı bir protokol imzalanır.

    Baz Yük Kapasitesi (Based load capacity): Baz yükü karşılamak için gereken enerji kapasitesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü