Eğitim Sitesi

Elektrik Santrali Nedir? Elektrik Santrali Hakkında Kısaca Bilgi

Elektrik Santrali Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Elektrik Santrali:

Elektrik üretecek bir elektrik fabrikasıdır.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Plantasyon Tarımı: Tropikal kuşakta ticari amaçla çok geniş alanlarda bir veya bir kaç çeşit ürün yetiştirmeye dayalı tarım metodudur.

    0 Metre İzohipsi: İzohips eğrilerinin başlangıç yeri deniz seviyesidir (0 metre). 0 metre değerine sahip noktaların birleştirilmesiyle oluşturulan çizgiye 0 metre izohipsi ya da kıyı çizgisi adı verilir. Kıyı çizgisi her haritada sıfır metre değerindedir.

    Yeni Ay: Ay, Dünya ile Güneş arasında bulunduğu zaman karanlık yüzü. Dünya'ya dönük olduğundan görülmez. Bu evreye denir.

    Yağmur: Yeryüzünde en çok görülen bir yağış çeşidi. Bulutların su damlacıkları birbirine bilişerek havanın dayanmasını yenecek kadar büyüyünce düşmeye başlar, böylece yağmur belirmiş olur. Yağmur damlaları, 0,55 mm. İriliğinde olur. Bir damlanın ağırlığı bir gramın üçte biri, dörtte biri kadar olur. Arasıra yağmur tanelerinin 78 mm. çapında irileştiği de olur. Yağmur damlaları, bundan da iri olursa o durumu ile kalmaz düşerken dağılır. Yağmurlar, havadaki tozlan da içerilerine aldıkları için, havayı temizlerler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü