Eğitim Sitesi

Elektrik Nedir? Elektrik Hakkında Kısaca Bilgi

Elektrik Terimi Hakkında Bilgiler

Fen Bilimleri Terimi Olarak Elektrik:

Serbest ortamda bulunan "özgür elektronların" (herhangi bir atoma esir olmamış elektronların) çekim alanı yaratılarak bir noktaya doğru toplanması sonucunda oluşan enerji biçimi.

 

Fizik Terimi Olarak Elektrik:

Elektriksel yük taşıyan parçacıkların yer değiştirmesi sonucunda meydana gelen enerji değişimi olayıdır.

 

    Benzer Fen Bilimleri Terimleri

    Çevre Kirliliği: 1. Çevrenin doğal yapısını ve bileşiminin bozulmasını, değişmesini ve böylece insanların olumsuz yönde etkilenmesini çevre kirlenmesi olarak tanımlanabilir. 2. Yeryüzünde yaşayan bütün canlıların sağlığını olumsuz etkileyen, cansız öğelerin üzerinde yapısal zararlar veren maddelerin hava, su ve toprağa karışması olayıdır.

    Çorak: Üzerinde sayıca az bitki bulunan verimsiz toprak.

    Doku: 1. Bir vücudun veya bir organın yapı öğelerinden birini oluşturan hücre topluluğu. 2. Belirli bir işi yapmak üzere özelleşmiş hücreler topluluğu. 3. Aynı görevli benzer yapılı hücrelerin bir araya gelmesiyle oluşan hücreler topluluğu.

    Besin Zinciri: 1. Canlılar arasındaki beslenme ilişkilerinin, zincir şeklindeki gösterilişi. 2. Doğada canlıların birbiriyle beslenmesi ve enerjinin ayrıştırıcılara kadar geçmesiyle oluşan döngüye besin zinciri denir. 3. Bir ekosistemde, enerjinin temel kaynağı olan bitkilerden başlayarak her biri kendinden önce geleni yiyen ve kendisinden sonra gelenler tarafından yenen bir dizi organizmadan geçerek iletilmesi olayına besin zinciri denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü