Eğitim Sitesi

Ekzergonik Nedir? Ekzergonik Hakkında Kısaca Bilgi

Ekzergonik Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Ekzergonik:

Dışarı enerji verilmesiyle karakterize edilen reaksiyon

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Terapsitler: Permiyen devrinde yaşamış olan ve memelilerin ataları olarak kabul edilen bir grup memeli benzeri sürüngen.

    Duodenum: İnce bağırsağın mide ile birleştiği ilk 22 cm'lik kısım, onikiparmak bağırsağı.

    Homolog Kromozom: 1. Ökaryot hücrelerde kromozomlar çiftler halinde bulunur. Bu kromozom takımını taşıyan hücreler diploit (2n) olarak adlandırılır. Bu kromozom çiftinin biri anadan diğeri babadan gelir. Şekil ve büyüklükleri birbirine eşit, aynı kalıtsal özellikleri kontrol eden bu kromozom çiftine homolog kromozom denir. 2. Biri anneden, diğeri babadan gelen aynı karakter genlerine sahip kromozomlar.

    Biyoteknoloji: 1. Hücre ve doku biyolojisi kültürü, moleküler biyoloji, mikrobiyoloji, genetik, fizyoloji ve biyokimya gibi doğa bilimleri yanında mühendislik ve bilgisayar mühendisliğinden yararlanarak, DNA teknolojisiyle bitki, hayvan ve mikroorganizmaları geliştirmek, doğal olarak var olmayan veya ihtiyacımız kadar üretilemeyen yeni ve az bulunan maddeler (ürünleri) elde etmek için kullanılan teknolojilerin tümüne biyoteknoloji denir. 2. Canlı hücreleri ve mikroorganizmaları kullanarak biyolojik tekniklerle endüstri ve tıp alanında kullanmak üzere materyal üretimi. Antibiyotik, şarap ve peynir üretiminin bakteri ve mantarlar aracılığı ile yapılması. 3. Canlı hücreleri kullanarak biyolojik tekniklerle endüstri, tıp, tarım vb. alanlarda kullanılmak üzere materyal üretimi. 4. Özellikle DNA ve hücreyle ilgili konularda kullanılan biyolojik tekniklere verilen ad. 5. İnsanlara faydalı olan materyali üretmek için hücrelerin ya da canlı organizmaların kullanılması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü