Eğitim Sitesi

Ekskavatör Nedir? Ekskavatör Hakkında Kısaca Bilgi

Ekskavatör Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Ekskavatör:

Kazma ve yükleme makinesi.

 

İnşaat Terimi Olarak Ekskavatör:

Kazı makinesi, Kazaratar. Kazmaç.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Buhar Dengeleyici Örtüler: Buharı kontrollü miktarda geçiren örtülerdir. Sd değerleri 0,5 m ile 40 m arasındadır.

    Pres Kapı: Pres kapı ve kasası telaro, içerisine ızgara döşenerek üzerine kontrplak yapıştırılması yöntemiyle elde edilen bir kapıdır.

    Hava Nemlendirici: Ortamdaki nem oranını sağlıklı bir biçimde dengede tutmaya yarayan cihazlara denir. İnsanlar için ideal nem oranı %45 ile %50 arasındadır. Bazı mekanlarda aşırı nem olabileceği gibi bazı mekanlarda da aşırı kuru hava olabilir, özellikle kış aylarında kaloriferli evlerde ve yaz aylarında klimalı ortamlarda bu sorun yaşanmaktadır. Havanın kuru olması özellikle bebekleri enfeksiyonlara karşı açık tutar, bebeklerin ve yetişkinlerin burun ve boğaz bölgesini kurutur, gözlerde yanmaya ve dudaklarda çatlamaya yol açar, toz oluşumu hızla olur ve buna bağlı olarak alerjisi olanları daha fazla etkiler. Hava nemlendirme cihazları bu problemlere her türlü mekanda (ev, işyeri, bebek ve çocuk odası, yatak odası, v.b.) çözüm sunar.

    Üstübeç: Pigment olarak beyaz boya yapımında, boyaların yoğunluğunu arttırmada yahut günümüzde- yağlıboya ve (dış hava etkisine açık dar yarık ve çatlakları doldurmak amacıyla tutkal ve tebeşir tozu ile üretilen üstübeç macunu gibi) macunlarda dolgu gereci olarak kullanılan; beyaz renkli ve çok örtücü bir madeni tozun genel adı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü