Eğitim Sitesi

Eksik Baskınlık Nedir? Eksik Baskınlık Hakkında Kısaca Bilgi

Eksik Baskınlık Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Eksik Baskınlık:

Heterozigot fenotipin iki homozigot fenotip arasında bir ara değere sahip olması durumu.

 

Genetik Terimi Olarak Eksik Baskınlık:

Bir özelliği kontrol eden iki alelin birbirlerine baskın ya da çekinik olmaması durumudur. Aslanağzı bitkisinin çiçek rengi ve endülüs tavuklarındaki tüy rengi eksik baskınlığa örnek olarak verilebilir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Fundus: 1-Bir organın dip kısmı ya da tabanı. İçi boş organın ağza en uzak kısmı. 2-Midenin genişlemiş kısmı.

    Psilopsida: Tracheaphyta'nın bir alt filumu, en ilkel vasküler bitkilerdir. Bunlar köksüzdü veya yapraksız ya da pula benzer küçük yaprakları vardır. Günümüzde yaşayan yalnız üç türü bilinmektedir.

    Apandis: İnce bağırsak ile kalın bağırsağın birleştiği yerde parmak şeklinde bir çıkıntı.

    Kuşlar: Kuşlar, omurgalı hayvanlar arasında uçabilen türler bulunduran ilk gruptur. Vücutları keratinden yapılmış pul, tüy ve teleklerle kaplı canlılardır. Beslenme tipine göre gagaları; delmeye, parçalamaya ve yakalamaya uyum sağlayacak biçimde şekillenmiştir. Kuşlar akciğerlerle solunum yapar. Kuşlarda yılın belirli zamanlarında sürüler halinde göç olayı görülür. Ayrı eşeyli canlılardır. Kuşlar yumurta ile çoğalır. Kuş yumurtaları diğer canlılar için önemli bir besin kaynağıdır. Yuva yapma, kuluçkaya yatma ve yavru bakımı görülür. Kivi, penguen ve emu uçamayan kuşlara; şahin, leylek, sinek kuşu ve ağaçkakan ise uçabilen kuşlara örnek verilebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü