Eğitim Sitesi

Ekim Nöbeti Nedir? Ekim Nöbeti Hakkında Kısaca Bilgi

Ekim Nöbeti Terimi Hakkında Bilgiler

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Ekim Nöbeti:

Herhangi bir tarlada aynı yıl ya da yıllar içerisinde çeşitli ürünlerin bir düzen içerisinde belirli bir sıraya göre yetiştirilmesidir.

 

    Benzer Ekoloji - Çevre Terimleri

    Heterozia - Melez Azmanlığı: Melez canlıların atalarına göre üstünlük göstermesi olayına verilen isimdir. Anaçlar arasında genotipik yönden farklılık ve heterozigotluk arttıkça, heterozis artış gösterir. Heterozia olayı çoğu zaman canlılarda organların büyümesine, iyileşmesine, büyümenin hızlanmasına neden olur. Heterozis gelecek generasyonlarda gittikçe azalır, dolayısıyla sabit tutulamaz.

    Ekolojik Etki Derecesi: Bir ekosisteme belli bir zaman dilimi içerisinde giren enerji miktarının, o ekosistemde bir organizma ya da organizmalar topluluğunun aynı zaman dilimi içerisinde kullandığı enerji miktarına oranıdır.

    Bitki Örtüsü: Hayvanların yararlanıp, yararlanamadıklarına bakılmaksızın, bir arazi parçasını kaplayan canlı veya ölü bitki ve bitki parçalarıdır.

    Endemik Tür: Belirli bir ekolojide yoğun olarak bulunan türe verilen isimdir. O ekolojik koşullar meydana geldiğinden beri var olan konservatif endemikler, mutasyon ve poliploidi gibi değişimler sonucu meydana gelen progresif endemiklerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü