Eğitim Sitesi

Egzotik Turizm Nedir? Egzotik Turizm Hakkında Kısaca Bilgi

Egzotik Turizm Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Egzotik Turizm:

İlgi çekici yabancı yerlere yönelen turizm.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    L.C.V.: Davetiyelerde, davet edilen tarafın katılıp katılmayacağını bildirmesi için eklenen, 'Lütfen Cevap Veriniz' anlamındaki istem notu.

    Charter Taşımacılığı: 1952 yılında Avrupa Sivil Havacılık Teşkilatı, uluslararası tarifeli uçuşların özelliklerini aşağıdaki gibi belirlemiştir: - Uçuşlar bir devletin hava sahasından başka bir devlete yapılır. - Yolcu, yük taşıyan ve belirli ücret ödenen tüm uçuşlar herkese açıktır, - Uçuşlar önceden belirlenen saatlere ve kalkış-varış noktalarına göre gerçekleşir. Yukarıda belirtilen bu üç özellikten birisi gerçekleşmezse bu uçuşa tarifesiz-charter uçuş denir. Charter uçuşunu tarifeli seferden ayıran en önemli özellik, bir kişi veya grubun bir uçağın tüm koltuk kapasitesini satın almasıdır. Charter uçuşları 30 Nisan 1956'da Paris'te imzalanan Uluslararası Ticaret Hukuku Anlaşması'na göre yapılır. Buna göre; a) Yalnız uçuşlar 1 aydan fazla süremez ve 2 uçuş noktasından başka yere yapılamaz. b) Tarifeli seferlerin yolcu ve uçak bakımından yetersiz kaldığı noktalara yapılır. c) Charter uçuşu yalnız kiralama yoluyla yapılır. d) Yalnız koltuk trafiği yapılamaz. e) İnlerline yolcu, posta ve kargo taşıması yapılamaz. f) Paket tur charter uçuşlarında başka tip charter trafiği (Co-mingling) yapılamaz. g) Paket tur charter uçuşlarında Türk göçmen işçilerin taşınması yasaktır.

    Kapsamlı Tur: Turistlerin gezilerini yapabilmeleri için gerekli tüm ihtiyaçlarının karşılandığı bir tur şekli.

    Fon: Belirli bir alanda bulunulacak belirli bir faaliyetin gerçekleştirilmesi için ayrılmış para ya da aynı işlevi gören varlıkların tümü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü