Eğitim Sitesi

Egzersiz Nedir? Egzersiz Hakkında Kısaca Bilgi

Egzersiz Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak Egzersiz:

Alıştırma. Bir beceriyi, bilgiyi kazanmak için yapılan tekrar, temrin, talim.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Egzersiz:

Normal durumda olan veya fiziksel özellikleri zayıflamış kişilere bu özelliklerini tekrar kazandırma ya da geliştirme amacıyla yapılan hareketler. Alıştırma, idman.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Egzersiz:

Bir beceriyi, bilgiyi kazanmak için yapılan tekrar, temrin, telkin, alıştırma.

 

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Egzersiz:

Egzersiz planlı ve şekillendirilmiş olarak gerçekleştirilen fiziksel aktivitedir. Tekrarlayan hareketlerden oluşur. Kas gücünü, kas dayanıklılıkğını, kardiyo dayanıklılığını ve esnekliği arttırmaya yöneliktir.

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    Canzone: 1- Halk şarkısı. 2- Çok sesli şarkı. 3- Yazı bakımından madrigali andıran; iki ya da üç sesli çalgı müziği parçası.

    Mezzo-Piano (mp): İtalyancadır, müzik eserinin orta hafiflikte çalınmasını işaret eder. "mp" işaretinin olduğu yerde parçanın orta hafiflikte icra edileceğini gösterir.

    Akordeon: Ortasında körük bulunan, tuşları yanına dizilmiş, bir kayışla boyuna asılarak ya da dizlerin üzerine konarak çalınan bir müzik çalgısı. Ortasındaki körüğün kullanıcının kolları ile hava ile doldurulması ve yine seslendiricinin dolan havayı körüğü bastırma yoluyla boşaltması sırasında tuşların kullanımı ile müzik üretilebilmektedir. Orta Avrupa köylülerinin uluısal çalgısıdır. Akordeon caz orkestralarında özellikle tango çalmak üzere bugün fazlaca kullanılır.

    Posthume (Fr.): Bestecinin ölümünden sonra bulunup yayımlanmış yapıt. "Post" olarak belirtilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü